ISHØJ MEKANISKE’S HISTORIE I HOVEDTRÆK.

ISHØJ MEKANISKE’S HISTORIE I HOVEDTRÆK.

Virksomheden blev grundlagt af fabrikant Henry Poulsen i 1945, med domicil i det centrale København. I 1948 flyttede virksomheden til Brønshøj.

Virksomhedens første produktion var baseret på fremstilling af knapper udført i aluminium. Dette var hovedproduktet indtil cirka 1952 – i øvrigt samme år hvor 2. generation, den 10 årige Mogens Poulsen – søn af Henry Poulsen – startede i virksomheden som stik-i- rend-dreng.

I årene 1952-1958 havde man udviklet et godt og stabilt samarbejde med firmaet FL Smidt og Co., der også på det tidspunkt var den dominerende kunde for virksomheden. Desværre fik dette samarbejde en brat afslutning da FL Smidt og Co. nedbrændte i 1958.

I 1957 er grundlæggerens søn Mogens Poulsen færdig med sin skolegang og går i lære som maskinarbejder hos faderen, 15 år gammel, for som 19 årig i 1961 at være udlært. Efter sin værnepligt er Mogens Poulsen nogle år beskæftiget på sin fars virksomhed.

Et tilbud fra Brdr. Michaelsen i Hedensted om at blive uddannet som maskinkonstruktør får imidlertid Mogens Poulsen til at fratræde stillingen i faderens virksomhed for at tiltræde i Hedensted 1. august 1964.

I 1966 må Mogens Poulsen forlade denne stilling for at tage hjem og lede faderens firma, idet Henry Poulsens er alvorlig syg.

I august 1967 starter Mogens Poulsen egenproduktion af lynkoblinger til tryklufts udstyr. Dette, på daværende tidspunkt unikke produkt, skabte grundlaget for en økonomisk sund vækst i firmaet, der i øvrigt samme år fik navnet ”H. Poulsen & Søn”.

Da Henry Poulsen i 1972 efter flere års sygdom afgår ved døden overtager 2. generation – Mogens Poulsen – virksomheden efter faderen.

Allerede i 1973 er lokalerne i Brønshøj blevet for trange, og de større bygninger på Baldersbækvej 46 i Ishøj anskaffes. Samtidig er tiden inde til at tænke fremad, og da

personnavne som virksomhedsnavn jo ikke fortæller ret meget om hvad en virksomhed beskæftiger sig med, ændres firmanavnet fra ”H. Poulsen & Søn” til det mere sigende ”Ishøj Mekaniske A/S”, eftersom virksomheden hovedbeskæftigelse er produktion af mekaniske dele, og eftersom virksomheden som sagt nu er beliggende i Ishøj.

I 80’erne blev Baldersbækvej 45 købt og lagt til, da pladsen igen var blevet for trang. Dette skyldes ikke mindst at Mogens Poulsen udviklede og startede fremstilling af cylindre til PFAFF industri symaskiner, som hurtig udviklede sig til 93% af omsætningen.

I 1989 blev endnu et udviklingsprojekt af Mogens Poulsen en succes, i samarbejde med Dan-inject blev bedøvelsesgeværet en realitet. Dette er stadig den dag i dag en stor succes hos Dan-inject.

Historien om firmaet slutter ikke her idet 3. generation Allan Rasmussen, søn af Mogens Poulsen, er gået i sin far og farfars fodspor. Efter sin grundlæggende faglige uddannelse i Ishøj Mekaniske, og efter i en årrække at have prøve kræfter i andre tilsvarende virksomheder overtager Allan Rasmussen i år 2000 den daglige ledelse af Ishøj Mekaniske A/S.

I 2005 juni går Mogens Poulsen på pension, og Allan Rasmussen indtræder som adm. direktør for virksomheden, for den 1. januar 2006 at overtage virksomheden ”Ishøj Mekaniske A/S” – og et nyt kapitel kan starte.

Da den økonomiske krise ramte det danske samfund i 2008 var Ishøj Mekaniske inde i en forretningsmæssig god gænge. Krisen bevirkede dog et tilbageslag for branchen generelt, og Ishøj Mekaniske måtte da også i nogle år affinde sig med en stagnation i forretningsudviklingen.

Fra 2012 ser udviklingen imidlertid ud til at have vendt og Ishøj Mekaniske kan igen notere forretningsmæssig fremgang. Herefter bliver 6 maskiner erhvervet og overflødig gulvplads elimineret. I foråret 2016 bliver Allan Rasmussen kontaktet af Jesper Falkjær om muligheden af købet af ca. 3000 kvadratmeter egnede bygninger i Greve, da en kunde flytter udenlands (M.Krøger som fremstillede fugepistoler, senere Sulzer). Bygningerne på Baldersbækvej bliver hurtigt solgt, og de nye bygninger beliggende på Geminivej 4-6, overtages i efteråret 2017, med blot 7 dages stilstand.

Allan Rasmussen vælger herefter at lave en organisationsændring, med sig selv i fokus i salgsafdelingen og Jesper Falkjær tiltræder pr. 1/1-2018 som produktions chef. Derudover lejes godt 1000 kvadratmeter ud til tætte samarbejdspartnere.