Sune Skovlund valgte IMAS som leverandør af drejede emner for mere end 10 år siden, da han var global teknisk indkøber hos Aasted. Samarbejdet er bare blevet stærkere med årene, hvor Sune Skovlund har haft ansvaret for indkøb af komponenter til en række meget forskellige produktionsvirksomheder.

I dag arbejder Sune Skovlund dels freelance med prototyper til elektronikindustrien og dels som supply chain manager hos startupvirksomheden Nerve Smart Systems, der udvikler næste generation af el-ladestandere.

”IMAS er en af de maskinfabrikker, jeg vil benytte som underleverandør ved enhver lejlighed,” siger han og uddyber:

”Jeg har slet ikke tal på hvor mange forskellige drejede emner, jeg har fået fremstillet hos IMAS. Og ikke en eneste gang har jeg været nødsaget til at sende en batch tilbage. Det er ret usædvanligt.”

En dygtig og betroet leverandør

Sune Skovlund har været supply chain manager i mange år, bl.a. hos Aasted, DPA Microphones og Hovmand. Her har han stået for at indgå aftaler med IMAS om produktion af mange forskellige drejede komponenter. Med og uden overfladebehandling. Det hele startede med komponenter til en chokolademaskine:

”Hos Aasted skulle vi have rustfrie dyser til produktion af chokoladeknapper til konsum og industri. Vi taler om 12.000 bittesmå dyser, som skal være helt ens. Jeg forhørte mig hos IMAS, de forstod opgaven og kom med en fornuftig og fejlfri løsning,” forklarer han.

Mens Sunes Skovlund var hos Hovmand, kom IMAS til at levere rustfri aksler til virksomhedens vogne og løfteudstyr. I sin tid hos DPA Microphones var Sune Skovlunds forespørgsler medvirkende til, at IMAS investerede i udstyr til microdrejning og blev eksperter i at dreje og fræse emner ned til blot Ø 0,3 mm.

Drejede emner som passer fra første batch

”IMAS er vanvittig dygtige til microdrejning og til at forgylde bittesmå emner. Desuden har jeg flere gange oplevet, at vi som kunder har fået løftet vores kvalitet, dokumentation og logistik gennem samarbejdet med dem,” siger Sune Skovlund.

Han forklarer, at IMAS’ medarbejdere også gerne indgår i dialog om, hvordan komponenterne skal ”skæres” og giver feedback, hvis de kan optimere fremstilling og derved løfte kvaliteten og/eller nedbringe kost.

”Hvis nu udviklingsafdelingen har tegnet en komponent, som skal overfladebehandles – og de har glemt at lægge belægningen oveni dimensionen. Så kan man være sikker på, at IMAS ringer for at høre, om de ikke selv skal justere for det,” siger han.

Grundighed, engagement og udvikling

Sune Skovlund har også eksempler på, at IMAS er blevet bedt om at levere flere komponenter, som skal samles efterfølgende. I sådanne situationer tjekker IMAS’ team, at stumperne rent faktisk passer sammen og kan samles:

”De har en grundighed og et engagement, som betyder, at det bliver rigtigt fra første batch. Derfor er det også helt naturligt, at vores udviklere og ingeniører nyder at sparre og arbejde sammen med IMAS,” siger han.

En maskinfabrik i udvikling

En anden ting, som Sune Skovlund også fremhæver, er, at IMAS løbende investerer i nye maskiner og renere teknologi:

”Som indkøber er det en stor tryghed at handle hos en leverandør, som fornyer sig. Både ved at investere i de nyeste maskiner og have de rigtige systemer og mindset med hensyn til bæredygtighed,” siger han og tilføjer:

”Men det er ikke kun maskinerne, systemerne og bæredygtigheden. Det er også ærekærheden hos dem, som opstiller på maskinerne og kontrollerer komponenterne. Det har de bare styr på hos IMAS.”