IMAS har rødder helt tilbage til 1945, hvor virksomheden blev grundlagt af fabrikant Henry Poulsen i det centrale København. Få mere viden om IMAS’s historie gennem tidslinjen nedenfor.

1945

Firmaet H. Poulsen bliver grundlagt af fabrikant Henry Poulsen.

1948

H. Poulsen flytter til Brønshøj.

1952

Indtil cirka år 1952 er H. Poulsens primære produktion fremstilling af knapper udført i aluminium.
Samme år (1952) starter den 10-årige Mogens Poulsen – anden generation og søn af Henry Poulsen – hos H. Poulsens som stik-i- rend-dreng.

1952-1958

I årene 1952-1958 udvikler H. Poulsen et godt og stabilt samarbejde med FL Smidt og Co., der på det tidspunkt var den dominerende kunde for virksomheden. Desværre fik samarbejdet en brat afslutning, da FL Smidt og Co. nedbrændte i år 1958 i København.

1957

Mogens Poulsen afslutter som 15-årig sin skolegang og kommer i lære som maskinarbejder hos faderen Henry Poulsen hos H. Poulsen.

1960-1972

H. Poulsen laver alle delene til Bornholmske kopier af 1800-tallets ure.

1961

Mogens Poulsen bliver udlært som 19-årig og er efter sin værnepligt nogle år beskæftiget hos H. Poulsen.

1964

Mogens Poulsen får et tilbud fra Brdr. Michaelsen i Hedensted om at blive uddannet som maskinkonstruktør. Han fratræder derfor stillingen i H. Poulsen for at tiltræde i Hedensted den 1. august 1964.

1966

Henry Poulsen bliver alvorlig syg. Mogens Poulsen forlader stillingen hos Brdr. Michaelsen i Hedensted for at tage hjem og lede H. Poulsen.

1967

I august 1967 starter Mogens Poulsen sin egen produktion af lynkoblinger til tryklufts udstyr. Det på daværende tidspunkt unikke produkt skaber grundlaget for en økonomisk sund vækst i firmaet, der samme år får navnet ”H. Poulsen & Søn”.

1972

Efter flere års sygdom afgår Henry Poulsen ved døden. Anden generation Mogens Poulsen overtager H. Poulsen & Søn.

1973

Lokalerne i Brønshøj bliver for trange. H- Poulsen & Søn anskaffer derfor større bygninger på Baldersbækvej 46 i Ishøj.
Samtidig er tiden inde til at tænke fremad. Da personnavne som virksomhedsnavn ikke fortæller ret meget om, hvad en virksomhed beskæftiger sig med, ændres firmanavnet fra ”H. Poulsen & Søn” til ”Ishøj Mekaniske A/S”.

1980

I 1980’erne bliver Baldersbækvej 45 købt og lagt til, da pladsen igen er blevet for trang. Det skyldes ikke mindst, at Mogens Poulsen udvikler og starter fremstillingen af cylindre til PFAFF industri symaskiner, som hurtig udvikler sig til at udgøre 93 procent af omsætningen.

1989

Endnu et udviklingsprojekt af Mogens Poulsen bliver en succes – i samarbejde med Dan-inject bliver bedøvelsesgeværet en realitet. Dette er stadig den dag i dag en stor succes hos Dan-inject.

1991

Tredje generation Allan Rasmussen, søn af Mogens Poulsen, kommer i lære som maskinmedarbejder hos Ishøj Mekaniske.

1995

Allan Rasmussen prøver kræfter med andre virksomheder i branchen.

2000

Allan Rasmussen går i sin fars og farfars fodspor. Han får sin grundlæggende faglige uddannelse hos Ishøj Mekaniske og overtager den daglige ledelse efter i en årrække at have været ansat i andre tilsvarende virksomheder.

2005

I juni 2005 går Mogens Poulsen på pension, og Allan Rasmussen indtræder som adm. direktør for Ishøj Mekaniske.

2006

Den 1. januar 2006 overtager Allan Rasmussen Ishøj Mekaniske, og et nyt kapitel i maskinfabrikken kan starte.

2008

Da den økonomiske krise rammer det danske samfund, er Ishøj Mekaniske inde i en forretningsmæssig god gænge. Krisen bevirker dog et tilbageslag for branchen generelt, så Ishøj Mekaniske i nogle år må affinde sig med en stagnation i udviklingen.

2012

Fra år 2012 ser udviklingen imidlertid ud til at vende, og Ishøj Mekaniske kan igen notere forretningsmæssig fremgang. Herefter bliver seks maskiner erhvervet, og overflødig gulvplads i maskinfabrikken bliver udnyttet.

2016

I foråret 2016 bliver Allan Rasmussen kontaktet af Sulzer Micpak Denmark A/S om muligheden for at købe ca. 3000 kvadratmeter egnede bygninger i Greve, da en kunde flytter udenlands (M.Krøger som fremstillede fugepistoler, senere Sulzer). Bygningerne på Baldersbækvej bliver hurtigt solgt.

2017

Ishøj Mekaniske overtager de nye bygninger, beliggende på Geminivej 4-6 i Greve, i efteråret 2017 med blot syv dages pause i produktionen.

2018

Ishøj Mekaniske lejer godt 1.000 kvadratmeter ud til tætte samarbejdspartnere.

2020

Allan Rasmussen foretager en organisationsændring, så han fremover kan koncentrere sig om salgsafdelingen.

Ishøj Mekaniske indgår samarbejde med Ungcentret i Greve Kommune og syv lokale folkeskoler om at få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse. Den 17. juni vinder Ishøj Mekaniske Roskilde/Køge Bugts Praktikplads 2020 for vores store engagement og indsats for at få flere unge i lokalområdet til at vælge en erhvervsfaglig uddannelse og søge job i industrien.

Derudover bliver maskinfabrikken fødevareregistreret, så vi nu også kan producere og levere komponenter til kunder i Fødevareindustrien.

Ishøj Mekaniske kan i år fejre 75-års jubilæum.

2021

Ishøj Mekaniske skifter navn til IMAS A/S.

IMAS tager endnu et teknologisk tigerspring og installerer sin første KUKA-robot i samspil med en ny Brother M140X2-fræser. Dermed kan maskinfabrikken serieproducere fræste emner 24/7.

IMAS deltager i forløbet SMVklimaklar, der er en del af FN-initiativet SBTi. Her får maskinfabrikken professionel hjælp til at kortlægge sit CO2-aftryk – og bud på, hvordan de bearbejdede emner kan fremstilles med et endnu mindre CO2-udslip.

Endelig er Covid19 så meget under kontrol i Danmark, at den udsatte 75-års jubilæumsfest kan afholdes i september.

IMAS vinder Greve Uddannelsespris 2021, da maskinfabrikken har uddannelse og kompetenceløft som strategiske fokuspunkter. IMAS tager også ansvar i lokalområdet i forhold til at hjælpe lærlinge og elever.

2022

IMAS investerer i endnu en ny Citizen L12 LFV langdrejer for forsat at kunne opfylde kundernes ønsker og behov.

Fra årsskiftet 2022/23 skal alle danske virksomheder sortere sit husholdningslignende affald. Hos IMAS tager vi forskud på det og indfører sorteringen i 11 forskellige typer affald, hvilket betyder, at mere af maskinfabrikkens affald nu bliver til genanvendelige ressourcer.

Kreditvurderingsselskabet Bisnode har tildelt IMAS AAA-rating, som er den højest mulige kreditværdighed. Dermed skriver maskinfabrikken sig ind i en fornem klub af solide virksomheder, som kun to procent af alle danske virksomheder er en del af.

Med en ny effektiv luft til vand-varmepumpe gør IMAS sig uafhængig af gas og reducerer energiforbruget til opvarmning med 76 procent. Desuden drives varmepumpen af vedvarende energi – el produceret på vind, vand og sol – så CO2-udledningen pr. kW varme reduceres med 94 procent.