Man skal gøre sig umage for at blive rigtigt beskidt i løbet af en arbejdsdag på den højteknologiske maskinfabrik nær Greve Nord-afkørslen på E47. Selvom der er travlt på fabrikken, er der altid ryddeligt og rent mellem de mange CNC-maskiner.

Høj standard for orden, daglig rengøring, topmoderne indretning, frihed under ansvar og anerkendelse af de gode indsatser præger arbejdspladsen. Det medvirker til, at medarbejderne gør sig umage med de drejede og fræste komponenter, maskinfabrikken leverer til sine kunder.

”Hos IMAS gør vi meget for, at medarbejdere skal føle sig godt tilpas og anerkendte i deres jobs. Til gengæld forventer vi også, at de går til arbejdet med initiativ, præcision og faglig stolthed,” siger direktør Allan Rasmussen.

I dag beskæftiger IMAS 14 medarbejdere, både højt specialiserede industriteknikere, en EUX-lærling, voksenlærling, almindelig lærling, lagermedarbejdere og administrativt personale.

”Det er dygtige og ambitiøse fagfolk, som arbejder hos os, så de har hver især ansvar for deres egne opgaver og trives med frihed under ansvar. Det gælder alt fra planlægning, bestilling af materialer og værktøj, til udførelse og kontrol af emnerne. Samtidig er det også vigtigt, at vi arbejder sammen som et hold og hjælper hinanden. Så åben kommunikation og mange små planlægningsmøder er en del af hverdagen,” siger han.

Et godt sted at gå på arbejde

Spørger man medarbejderne, så betyder både friheden, den åbne kommunikation og de spritnye maskiner meget for både trivsel og kvalitet i arbejdet:

”Det er supervigtigt for mig, at jeg kan få lov at gøre tingene på min egen måde,” siger René, som på 20-ende år arbejder hos IMAS som industritekniker. Han fortsætter:

”Når jeg har en udfordring, er der altid hjælp at hente hos kollegerne eller ledelsen. Her hos IMAS er der ikke noget, som bliver besluttet hen over hovedet på os. Det skaber engagement at blive taget alvorligt og at blive taget med på råd.”

Han fortæller også, at de løbende investeringer i de nyeste CNC-styrede langdrejere gør dagligdagen endnu mere inspirerende for ham:

”Jeg er jo dybest set bare en nørdet dreng, som får nyt legetøj tilstrækkeligt tit til at blive ved med at synes, det er spændende at gøre sig umage. Man bliver kreativ og finder ud af, hvordan man kan gøre det umulige muligt,” forklarer han.

Spritnye badeværelser og flot kantine

”IMAS er en fabelagtig god arbejdsplads. Jeg stod faktisk lige og jokede med, at vores nye badeværelser og garderober her er pænere end dem, vi har derhjemme,” siger Emil om IMAS’ seneste tiltag, hvor omklædning, toiletter, bad og kantine er blevet renoveret.

Emil har været industritekniker hos IMAS i tre år, hvor han passer den fræser, som er sat op til at køre 24-7 med Kuka-robotten foruden andre fræsemaskiner også. Han forklarer, at han er meget tilfreds med forholdene på fabrikken og med selv at kunne medvirke i planlægning og flowet i fræsernes arbejde:

”Hvis nu jeg har noget værktøj oppe i maskinen, som passer til emner, der måske først skulle laves om nogle uger, så kan jeg bidrage til at optimere vores produktion ved at rykke lidt rundt på rækkefølgen i produktionen. Og det kan jeg roligt gøre, når jeg også kender det lidt større billede,” siger han.

Medarbejdernes egangement skaber gode resultater

”Det er bare så vigtigt for os, at medarbejderne går glad til arbejdet og har lyst til at tage et medansvar for de leverancer, vi laver til vores kunder. Det er vores filosofi, at når medarbejderne har det godt, så går det også godt på fabrikken,” siger Allan Rasmussen.

Blandt de håndfaste goder for medarbejderne fremhæver Allan Rasmussen fritvalgskonto, pension, sundhedsforsikring og flextid. Dertil kommer træningscenter, gode mandskabsforhold, frugtordning, fælles morgenmad hver fredag, som virksomheden betaler, når ugens mål er nået. Der er også frokost på IMAS’ regning, når nye mål nås. Og det sker gerne et par gange om måneden.

IMAS investerer desuden løbende i nye maskiner og værktøjer. Hvert andet år tager hele virksomheden på Hanovermesse for at se, hvilke maskiner der måske bliver de næste på fabrikken.

”Der er ikke meget på vores matrikel, som ikke er nyrenoveret inden for de seneste år. Der er også investeret meget i at energioptimere hele fabrikken, vi har fået varmepumpet i stedet for gasfyr, og om lidt har vi et solcelleanlæg på taget og et større antal ladestandere til elbiler på P-pladsen,” siger Allan Rasmussen.